1. Heu de tenir el Google Earth instal·lat al vostre ordinador. És gratuït, si encara no el teniu cliqueu aquí per descarregar-lo.
  2. Descarregueu el fitxer kmz que ha fet la Plataforma de l'Esparra  amb el traçat de la MAT.
  3. Quan tingueu el fitxer al vostre ordinador, cliqueu amb el botó dret del ratolí i feu Obrir amb / Google Earth.
  4. Google Earth s'obre i podeu veure el contingut del fitxer a la barra lateral esquerra. La primera vegada que l'obriu, el tindreu a Lugares / Lugares Temporales.
    Quan tanqueu el Google Earth us demanarà si el voleu guardar. Si li dieu que sí les properes vegades ja tindreu el traçat de la MAT disponible a Lugares / Mis sitios.  5. Com veure el traçat de la MAT
    En aquesta barra lateral esquerra tenim els diferents elements creats i que podem veure:
    (En tot moment podem veure o amagar els elements marcant-los o desmarcant-los. Per veure tota la línia amb les torres i els cables han d'estar marcats aquests dos grups, Torres i Cables).

- De la subestació de Riudarenes fins a la línia principal (T-37 a T-1).
  Recorregut gravat per tota la línia. Per veure aquesta animació, cliqueu sobre aquest text i us apareixerà en aquesta barra lateral (a sota dels     elements de la MAT), un botó per engegar l'animació (Reproduce el viaje).    Cliqueu el botó per fer el recorregut.

- Torres. Apartat amb cadascuna de les 37 torres amb la seva alçada i situades a la seva posició real segons els mapes de REE.

  Si feu dos clics sobre el nom d'una torre el programa us porta fins a la zona on és.

- Cables de línia. Línies que connecten les torres i simulen els cables elèctrics.

- Llocs d'interès. Alguns punts interessants per situar-nos i veure la línia des d'allà (Subestació, Can Barrot, Montras, Argimon, ...). 
  Si feu dos clics sobre el nom el programa us porta fins a la zona on és.

  

A més a més d'aquestes posicions ja definides, amb el Google Earth ens podem moure per on vulguem i veure la línia des de la posició i alçada que vulguem. Per això podeu fer servir les eines de Google Earth que teniu a la part superior dreta del Google Earth. Podeu canviar la orientació de la vista, moure-us, canviar el zoom, l'alçada, ...

Un opció molt interessant és la de la mirar des del nivell de terra, que ens dona una simulació molt semblant al que veuríem. Pe fer això, amb el ratolí arrossegueu l'home de color taronja que teniu en aquestes eines de Google Earth i el deixeu en el punt del mapa on voleu posar-vos.
Aquí també podem girar-nos, desplaçar-nos, ..., però ara és veient-ho des de terra. Les imatges que teniu a l'article de la MAT estan extretes així.